top of page

Det går fremover med bygging av vår nye bane!

Denne uka hadde vi hele 3 dugnadsøkter. 2 kveldsøkter (tirsdag og torsdag) og 1 heldagsøkt på lørdag. Totalt stilte 12 personer med 62 timer dugnad - helt fantastisk! Totalt har klubben, som p.t. har 20 betalende medlemmer nå levert godt over 200 timer dugnad, på 3 uker.


Om du ønsker å delta på dugnad, så tilbyr klubben i samarbeid med Preikestolen BaseCamp gratis parkering, drikke og snacks. På heldagsøktene får du også gratis lunsj. I tillegg til takk og evig ære selvfølgelig. Dugnadsøktene er uforpliktende. Du trenger ikke være medlem for å bli med på dugnad (men må gjerne gjøre det), og du kan komme og gå når du vil. Denne lørdagen ble selveste Preikestolen BaseCamp sjef Eyvind Flood med, og gjorde en solid innsats med motorsag. Alle er velkomne, og det er bra stemning og mye latter på øktene.Så - hva fikk vi gjort denne uka?


Jo, vi har skoget og ryddet hull 17, 18, 19 og 20!


Hull 17 måtte vi flytte siden vår opprinnelig skisse ikke ble godkjent. Området vi derimot fikk lov å legge fairwayen i har en del myr. Vi har derfor valgt å gjøre dette hullet relativt lett (par 3) og åpent, og det vil bli bygget en del gangbane her, slik at vi totalt sett minimerer sjansen for våte sko. Når det er sagt, så blir hele vår bane i mye større grad en "naturbane". Det betyr at banen blir bygget på naturens premisser i større grad enn en "parkbane" som f.eks. Sandnes. Terrenget er mer ulendt, og en vil trenge gode sko. Naturopplevelsen blir desto mer spektakulær.


Slik ser hull 17 ut nå (ca 100m, par 3):

Hull 18 blir det mest vanskelige hullet på banen: en trang skogskorridor i terreng som går ned, så opp, og så ned igjen. Samtidig har hullet 2 skarpe svinger, med liten/ingen mulighet til å ta snarveier pga tett skog. 151 meter, par 5:Hull 19 blir 100 meter lang, men med en ganske trang skogskorridor, som i tillegg går i oppoverbakke. Par 4:

Hull 20 er avsluttende hull, med god lengde, og green nedenfor Preikestolen Fjellstue. Vi glemte å ta bilde her i denne omgangen. Par 4.


Utenfor Preikestolen Fjellstue har vi også kommet igang med rydding av et putteområde! I uka som kommer venter vi bl.a. kurvene (oh yeah!). Selv om vi vil vente med montering av kurvene til banen er heeeelt ferdig (sorry!), så satser vi allikevel på å montere 2 puttekurver ved Preikestolen Fjellstue allerede i løpet av neste uke. Kjekt å kunne øve på putting i dugnadspausene. Det blir også flott for besøkende å se at et nytt tilbud er i ferd med å komme opp, og bli kjent med denne flotte utendørsidretten.


Denne uka var også Aceshop på befaring, for kontrollmåling av samtlige hull, slik at avstand og høydeforskjell på teeskiltene blir riktig (viktig!).

Vi har også gått gjennom parverdiene på samtlige hull. Det blir 3 layouts:

1) En rød layout med 9 hull - for nybegynnere, familier og de som ønsker å ta en kort runde

2) En blå layout med samtlige 20 hull og lavere parverdier, som blir utgangspunktet for ukesgolf.

3) En hvit turnerings layout med de 18 mest vanskelige hull, og laveste parverdier.


Hvordan layoutene ser ut røper vi ikke helt ennå. =)


Hva skjer videre nå?


Jo, en del skilt har kommet inn! Vi har forsøkt å holde oss til Merkehåndboka, som er standarden for nyere turskilt i Norge. Hva synes dere?

Mandoskiltene har vi designa selv, med utgangspunkt i at de skal være godt synlige. Vi har skrudd opp mandoskilt på noen av hullene. På hull 9 ser det slikt ut:

Vi har ellers mottatt kunstgress til teepads, og i uka som kommer venter vi materialene til teepads, gangbaner og bruer, slik at vi kan komme i gang med skruing, og mer skruing.


Mange spør etter dato for åpning av banen. Det avhenger veldig av vær, antall dugnadsøkter, folk som kan stille, osv. Men vi har forsøkt å kartlegge hva som er gjort, og hva som står igjen - og etter 3 uker med knallhardt arbeid kan vi nå vise til 41% fremdrift!

Klubben er særlig imponert over Joel Nag - 14 år. Han imponerer ikke bare når han spiller på Jørpelandsholmen, men også på dugnad. Flere ganger har han syklet fra Solbakk til Preikestolen BaseCamp, og tilbake, for å være med på skoging og rydding.

Vi håper dere gleder dere like mye til neste oppdatering som vi gjør. Om dere ønsker å være med, så følg med på vår Facebook gruppe: https://www.facebook.com/groups/4252366841454468/


Og ja, vi spiller fortsatt disk golf på Jørpelandsholmen, ukesgolf hver mandag kl 19.


To be continued!


204 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page