top of page

Ferdig, finito, finished, afgewerkt, färdiga, valmis, законченный

Nesten ikke til å tro, men banen er 99,99% ferdig bygget. I tide til åpning 4. Juli!


Med fare for å høres overivrige ut, våger vi oss til å si: Vi er fornøyde.

På tirsdag 29. juli ble vi 11 mann, der mesteparten var med fra middagstid og ut hele kvelden. Da går det unna! Totalt 58 timer med arbeid ble lagt ned, på en dag. Halv 12 på kvelden skrudde vi i siste skruen.😀 Det er virkelig småting som gjenstår, som å henge opp infoboard. Vi må også kjøre noen befaringer, kvalitetskontroller, dobbel og triplesjekk for å se om det dukker opp litt småplukk her og der. Utrolig mange timer (725 faktisk) er lagt ned kun i selve bygging av banen, og 38 forskjellige personer har bidratt dugnadsøkter! Vi er griseheldige som har Preikestolen Fjellstue som ville investere i denne banen, og en klubb som var akkurat stor nok til å kunne ta på seg å bygge den. Enkelte medlemmer har bidratt ekstra masse, og vi har satt utrolig stor pris på hvert minutt. Uten ildsjeler så hadde det ikke gått!


Takk også til banesponsorer Takst Team, Aceshop, Elkjøp Sandnes, Revisjon Ryfylke og Iryfylke.net


Selv om vi gleder oss MASSE til åpningen av banen, må vi være tydelige: banen er stengt frem til åpningsturneringen 4. juli. Dette er på grunn av nevnte befaringer og annet arbeid som vil foregå på banen i tiden frem mot helga. Det vil foregå fotografering til hjemmeside, online caddy book, osv på banen. Vi må ta høyde for eventuelt uforutsett arbeid, og det vil foregår opplæring av ansatte. Hold ut litt til! :D

Det er ett unntak. Lørdag 3. juli har deltakere som er påmeldt og som har betalt deltakeravgiften for åpningsturneringen anledning til å trene på banen. Green fee er da inkludert. Om andre/ikke-medlemmer av Preikestolen Disc Golf Club ønsker å komme opp å spille lørdag 3. juli, så skal de betale green. Les mer om dette litt lenger nede. Så er det spennende hvem som blir historiske, som vinner av den første turneringen på Preikestolen Disc Golf Course, nå på søndag 4. juli. 108 påmeldte sist vi sjekket, så det ser ut til at det blir fullt (limiten er satt til 100stk, 5 spillere per hull). Noen skal bo på Preikestolen Fjellstue, og vi gleder oss til å spise god middag på lørdag, nyte utsikt og en god seng, samt hotellfrokost før vi rusler bort til registrering på søndag.


For klubbens del er vi ikke erfarne med å drive turneringer enda, og det er learning by doing. Det er lagt ned mye energi i turneringen innimellom byggingen, så vi håper alle får en kjekk turnering 😀 Så prøver vi oss på PDGA-turnering og slike fancy ting, neste gang. Alle deltakere som har meldt seg på gjennom Metrix skal ha fått en epost med praktisk informasjon. Send oss en epost på stranddisc@gmail.com om du ikke har fått den!


Det er flere VIPs som skal bivåne åpningsseremonien søndag kl 0930-1000. Daglig leder på Preikestolen Fjellstue, sentrumsleder hos Jørpeland Handelsforening og Strand kommune skal holde taler. Reiselivssjef Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke klipper snoret rett før kl 10 og fellesstart på åpningsturneringen. Mediene skal også være der. Dette blir stas!


Så litt praktisk om parkering og green fee. Vi har skrevet om det tidligere, men gjentar oss litt her for å unngå problemer. Dette bør være problemfritt :) Siden banen ikke er bygget på offentlige midler, og bruker en ekstern parkeringsplass, er det litt å få med seg. Det er lagt mye tid, ressurser og penger i bygging av denne flotte banen, og det vises i standarden den har fått! Utover investeringsbeløpet på ca 500.000 NOK kommer det vedlikeholdskostnader. Derfor er greenfee satt til 50 NOK per person per dag. Instrukser på betaling finner du på skiltene ved hull 1 - alternativt kan du gå til Adventure Center og betale der. Inntektene går tilbake til vedlikehold og utvikling av aktiviteter på Preikestolen Basecamp. MEN, her har du mulighet til å redusere kostnader. Bli medlem i Preikestolen Disc Golf Club. Fullt betalende klubbmedlemmer i Preikestolen Disc Golf Club spiller gratis. Medlemskap i klubben koster 200kr i året.

Parkeringsanlegget drives av Stiftelsen Preikestolen - altså drives ikke parkeringen av Preikestolen Fjellstue, som har området der banen ligger. Det er derfor slik at man må forholde seg til de samme betalingsbetingelsene som alle andre besøkende. Vanlig sats er 250 NOK for en dag eller 40 NOK for 2 timer, MEN det finnes følgende måter å redusere kostnaden betraktelig:

1) Kjøp årskort. Det koster 500 NOK og kan kjøpes på parkeringsplassen ved første besøk, mellom kl 9-14 hver dag (inkl. helgedager) hele året (lengre åpningstid i høysesongen). Selve parkeringsanlegget er døgnåpent hele året. Det vil si at om du spiller banen 1 gang i uken, så får du ned parkeringskostnaden til ca 10 NOK per runde istf 250 NOK. 2) Samkjør med andre! De fleste spiller ikke alene. Om du ordner samkjøring (evt. gratis parkering på Jørpeland og samkjøring derfra) med bare 2 andre, så kan du allerede dele kostnaden på 3.


Også informert om tidligere, men gjentas for sikkerhes skyld: På åpningsturneringen 4.Juli er greenfee og parkering inkludert i påmeldingsavgiften.


Jaja, mange nye detaljer. En veldig kjekke ting til slutt. Det er produsert såkalte "birdie tags" for vår bane. Disse fås kjøpt på Adventure Center fra lørdag av. Hvis du får birdie på et hull, knekker du av nummeret på hullet, til du har samlet alle. Alternativt knekker du av for å ha fått til par på hvert hull - du bestemmer. Kult hva!

Yes, det var det. Nå gleder vi oss til å kunne gjøre det vi liker aller best: spille diskgolf!!


VI SES! :D320 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page