top of page

Ny bane ved Preikestolen Basecamp!

Oppdatert: 18. jan. 2021

– Den totale utformingen og beliggenheten vil gjøre «Preikestolen Disc Golf Course» til den mest spektakulære og samtidig mest inkluderende banen i regionen, om ikke hele Norge.


Norwegian Experience har søkt om å bygge ny bane ved Preikestolen Basecamp. Banen er gitt navnet "Preikestolen Disc Golf Course». NX tok tidlig i prosessen kontakt med klubben, og klubben har vært med å gi innspill og idéer til utforming av banen.


Etter flere befaringer i området, er klubben mektig imponert over planene, og utrolig gira på det som ser ut til at det kan bli en av de kjekkeste banene i Norge. Det er planen å lage to sløyfer, der det er mulig å spille kun de første 9 hullene, eller alle 20. Det blir utfordringer og kjekke layouts for alle ferdighetsnivå. Lange hull, tekniske hull. Hull med motbakke og nedoverbakke.


Utsikten og naturen i området er helt utrolig! Man blir tidvis lamslått over hvor fint område man spiller i.

Det ligger på nettsiden også en video av et prøvekast over et vannhull. Det er alltid en unik følelse å kaste over vann!


Utdrag av klubbens innspill i søknaden som er sendt kommunen:


"For å bygge videre på suksesshistorien som Jørpelandsholmen er, og skape enda mer aktivitet og synergieffekter, ser vi derfor på en ny bane som en meget kjekk og til dels nødvendig supplering til eksisterende bane. Strand kommune har etter hvert blitt kjent for å satse på en rekke nye utendørsaktiviteter, og kan med dette initiativet styrke den merkevaren, og bli et kjent og foretrukket sted å besøke innen frisbeegolfmiljøet, og tilreisende som har lyst til å prøve denne aktiviteten.

Klubben ser for seg at det arrangeres ukentlige arrangement både på ny og eksisterende bane. Den type fasilitering som er tiltenkt vil tiltrekke flere medlemmer, slik at sporten og klubben kan øke i størrelse. Med den type fasilitering vi har i dag, kan vi vanskelig øke medlemstallet i stor grad.


Ettersom klubben er blitt inkludert i bygging av ny bane, ser vi det slik at banene ikke vil konkurrere mot hverandre, men heller supplere hverandre. Lokalt vil synergieffektene mellom 2 ulike baner føre til å beholde engasjementet og aktivitetsnivået i lokalmiljøet. Når det gjelder tilreisende vil folk som har besøkt Jørpelandsholmen bli fristet til å spille enda en kul bane ikke langt fra sentrum. Besøkende på Preikestolen Basecamp som har prøvd banen der vil kunne fristes til også spille på Jørpelandsholmen, og dermed få en ekstra grunn til å besøke sentrum og oppholde seg i kommunen litt lengre enn kanskje

planlagt."


Planene for ny bane er omtalt i lokale medier ved flere anledninger. Søknaden må opp til politisk behandling før byggingen av banen igangsettes. Behandlingen skjer forhåpentligvis rundt månedsskifte januar/februar 2021.


Klubben håper at flest mulig medlemmer kan stille til arbeidsdugnad, når byggingen starter. Om flere deltar, er det mulig at banen kan åpne allerede før sommeren.
218 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page