top of page

NY DISCGOLFBANE!

Det har vært jobbet lenge i kulissene, 3. februar ble det klart at det blir ny bane ved Preikestolen Basecamp! Vi var klare til å gi gass! Så kom det noen innvendinger, og vi måtte sette på bremsene igjen. 14. April ble de siste politiske vurderingene gjort, og vi vet nå hva vi må forholde oss til! Nå kan vi kjøre på og starte byggingen!Banen blir hetende:

Preikestolen Disc Golf Course
Vi håper at banen kan stå klar etter 3-4 måneder fra oppstarten, avhengig av hvilket oppmøte vi får til dugnadsarbeidet.


Det legges opp til en bane som det ikke er lett å beskrive med få ord.

Det mest treffende ordet vi kan komme på er: Spektakulær!

Banen er tenkt å være noe for alle nivåer, og det legges derfor opp til 3 layouts.

Første layout legges opp til å være en 9-hulls layout, som passer perfekt både for de som vil prøve sporten, men også for de som allerede er viderekomne, da det ikke spares på kruttet på disse 9 hullene heller.


Videre blir det to ekstra layouts, en 18-hulls og en 20-hulls. Det er planlagt med varierte hull, som lokker fram bruk av forskjellige teknikker. Samtidig er området man spiller i, så spektakulært og spennende, at hvert nye steg av banen er en fryd for øyet. Man føler seg heldig som får oppholde seg i området og oppleve utfordringene som banen byr på. Banen blir en naturbane, og man må innstille seg på å gå i naturlig terreng, spesielt på de siste 10 hullene.


Vi er selvfølgelig veldig gira, og vurderingene våre er kanskje ikke objektive. Samtidig er det nettopp det at vi har fått testet hvordan banen kommer til å bli, som gjør oss så gira. Vi synes dette blir helt vanvittig bra. Å nå få denne banen i tillegg til den allerede flotte banen på Jørpelandsholmen, gjør at vi føler oss særdeles heldige med å bo der vi bor.


Så må det nevnes at det blir en utrolig luksus her, med å ha både restaurant, kafé og en liten butikk ved starten og slutten av runden. Det er også mange varierte aktiviteter i området, som betyr at familien kan dra inn sammen. De som vil spille discgolf kan ta seg en runde, mens de andre i familien har plenty med andre tilbud og aktiviteter å finne på i mellomtiden. Etter banen er spilt kan man avslutte med en bedre middag. Denne muligheten blir unik i discgolfsammenheng, så vidt vi vet - og det blir utrolig bra!

Disse fasilitetene blir også fantastiske å kunne nytte seg av i turneringssammenheng. Ved en turnering som løper over flere dager, er også muligheten til å overnatte på hotell rett ved banen, veldig kjekk å ha. Afterdisc anyone? :D


Vi har delt opp fremdriftsplanen for bygging av banen i flere faser. Vi skal forsøke å holde alle oppdaterte på hvordan vi ligger an. Og vi skal annonsere på facebook om hvordan, og når, alle de som ønsker kan delta på dugnad. Håper mange spillere ønsker å stille opp :)


--


Det er mange som lurer på hvordan det blir med parkering på den nye banen. Anbefaler å lese alt om parkeringsalternativer som står under her, så sitter du forhåpentligvis ikke igjen med spørsmål etterpå :)


Det er parkeringsavgift for å stå parkert ved den nye banen. Engangsparkering på opp til to timer koster 40 kroner. Om man kun ønsker å teste banen, kan slik parkering være aktuelt. Dagsparkering er 250kr. Det er også mulig, og mest fornuftig for de som skal spille ofte, å kjøpe årskort.


Vi anbefaler alle som vet at de skal inn flere ganger, å kjøpe et årskort. Om man også vet at man skal inn med samme gjengen de fleste gangene, kan man spleise på årskort til den som alltid er med. Kortet "følger" personen som kjøper det, ikke bilen. Årskort koster 500kr, og varer fra januar til januar. Er man 4 eller 5 mann i en bil som spleiser på kortet, skal man ikke spille mange gangene før parkeringsavgiften er veldig lav.


Årskortet kjøpes oppe ved parkeringen, i en turistbu som er plassert ned til venstre fra bommen når man kommer fram. Buen er åpen fra 9 til 14 i "off-season" (den mørke tiden på året), og er åpen fra 8 til 18 i hele den lyse sesongen (fra ca. slutten av mars til ca. slutten av september). Åpent også på søndager. Kjør inn og parker, gå så og kjøp kortet mens du står parkert, enten før eller etter runden din.


Klubben oppmuntrer til at man kjører flere i hver bil, så ofte som mulig. Ved ukesgolfer vil det alltid være en del plasser ekstra i bilene, spesielt blant styremedlemmene. Det er bare å melde fra så blir man hentet et sted på Jørpeland så lenge det er plass i bilene (med forbehold om covid-restriksjoner).


Årsaken til at parkering koster, er at man må stå på samme parkeringsplass som de som skal gå til Preikestolen. Banen er lagt til et annet område, men deler parkeringsplass. Drift av parkeringsplassen er det derfor Stiftelsen Preikestolen som står for. Det er derfor ikke mulig å endre eller styre parkeringsutgiften utover det ovenstående. Vår oppfatning er at om man slår seg sammen med andre, eller spiller ofte, så er utgiften per parkering så lav at den ikke er noe å tenke på :)


Klubben har fått i stand en avtale for parkering når vi arrangerer større turneringer :)
553 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page