top of page

Ny milepæl for Preikestolen Disc Golf Course

Oppdatert: 16. mai 2021

Skal vi bare slenge ut godbitene? Ok da!


Denne uka har vi nådd 2 nye milepæler:

1) Fremdriften er på 54% (opp fra 41% forrige uke) og dermed er vi nå over halvveis! :D

2) DE FØRSTE KURVENE STÅR!


Se på dette!

For ordens skyld: nei, det går ikke an å spille banen ennå (hører jeg et sukk på andre siden av skjermen?). Kurvene på hullene blir satt ut når banen er helt ferdig, punktum.


Så hva er dette da? Jo, dette er treningskurver kun for putting. 1 er plassert rett ved Preikestolen Fjellstue, mens den andre er plassert like ved der teepad til hull 1 kommer. Det vil gjøre det mulig å varme opp like ved starten. Og hvis det er noen andre som ennå ikke er ferdig med hull 1 når du skal starte - så kan du øve litt mer på puttingen din imens. Begge puttekurvene står i en svak bakke, slik at du kan øve på både oppover, nedover, og flat putting. Så ja, det går an å kjøre opp og ta noen puttetreninger. Kurvene vil snarest få klistremerker som sier at dette er treningskurver, slik at det ikke vil være tvil. Forresten - SE PÅ UTSIKTEN!


Hva har vi ellers gjort denne uka?


Vi hadde (som hver mandag) ukesgolf på Jørpelandsholmen, med 11 deltakere. Vi ser en oppadgående trend i antall deltakere på ukesgolf, og det er veldig kjekt! Førstkommende mandag er det jo 17. mai, så da blir det ukesgolf søndag 16. mai istedet. Meld deg på her:

https://discgolfmetrix.com/1699636


De siste ukene har dugnadsøktene på vår nye bane gått mest i skoging. Men denne uka fikk vi levert et godt lass med treplanker og skruer, og dermed ble det mulig å skape litt variasjon: vi hev oss på snekring av gangbaner!


Som tidligere skrevet, så er vår bane i stor grad en "naturbane", der designet på best mulig måte har fulgt naturens premisser. Særlig i området rundt Preikestolen Fjellstue kan arbeidet vårt betraktes som skjøtsel av kulturlandskap. Gamle enger, marker og beiteområder rundt det som het Vatne gard før Preikestolhytta ble bygget, er blitt rydda og åpnet opp igjen.


Videre ønsker vi altså å "planke" noen strekninger på banen, for å unngå erosjon og våte sko. På mange andre nye baner er dette blitt gjort først etter at folk har spilt en del. Vi har brukt en god del befaringer på kartlegging av våte strekninger, og ønsker å etablere gangbaner flere steder som et forebyggende tiltak.


Denne uka har vi jobbet med gangbaner på hull 1, 2, 6, 8 og 9. Det ser nå slikt ut:


Hull 1

Sti til hull 2


Hull 2

Hull 6

Hull 8

Hull 9

På lørdag var Marius Bjørnør med på dugnaden. Han er blitt nytt medlem i klubben, og sponser gjennom nettavisen "iRyfylke.net" vår nye banen, sammen med Elkjøp Sandnes, Takst Team, Aceshop, Revisjon Ryfylke, og selvfølgelig Preikestolen BaseCamp. Det er veldig kjekt at miljøet og engasjementet øker, og hvis andre er interessert i å sponse vår nye banen, så kan de finner mer informasjon om det her: https://www.preikestolendiscgolf.com/get-involved-1


Det er en utrolig kjekk følelse å ha kommet over halvveis, og registrere at det ikke gjenstår mye jobb på flere hull. Flere har begynt å dagdrømme om hvilke disker som vil fungere best på de ulike hullene, og nye personlige rekorder. Ikke minst å ha det kjekt med andre folk i fantastiske omgivelser. Dette blir unikt!


Det gjenstår fortsatt mye arbeid, og vi trenger og setter pris på all hjelp vi kan få. Neste uke kommer Aceshop på besøk for å demonstrere snekring og montering av teepads - det er jo et veldig stort og spennende steg videre!


Følg klubbens Facebookside og Facebookgruppe for flere godbiter og oppdateringer:

https://www.facebook.com/strand.discgolf

https://www.facebook.com/groups/4252366841454468


Til slutt - ha en fantastisk fin 17. mai! :D


PS: her er siste versjon av fremdriftsoversikten. Fremdriften er altså på 54% etter (nesten) akkurat 1 måned med intenst arbeid.


228 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page