top of page

The Heat is On - oppdatering fra byggefronten!

Idag er det akkurat 2 uker siden klubben tok "første spadestikk" på den nye Preikestolen Disc Golf Course ved Preikestolen BaseCamp. Vi har vært utrolig heldige - det har bare vært fint vær siden da. Det, pluss et vanvittig flott engasjement fra det lokale discgolfmiljøet i Strand kommune, har resultert i at vi allerede etter 14 dager har bikket 162,5 dugnadstimer - akkurat et helt månedsverk! Takk til alle som stiller, på planlagte og spontane økter!

Mange bekker små, osv: hver innsats fremskynder åpningen av regionens kuleste bane. Så eplekjekke må vi være!


Og idag var det igjen 8 glade sjeler som stilte til dugnad. Vi har kommet så langt at vi kunne starte dagen med en testrunde på de 9 første hullene, for de som klarte å komme seg tidlig opp og ut. Riktignok ble det spilt uten teepad og kurver, men kosteskafter og bøtter gjorde susen også. Signaturhullet (1) imponerte. Her kan en dra til gjennom en lang skogskorridor. Greenen ligger flott til på andre siden av skogen.

Underveis gjorde vi oss noen refleksjoner over gjenstående rydding, hullregler og småjusteringer. Hull 2, for eksempel, virker lett, men kan være utfordrende da den går rett opp en bakke. Med Refsvatnet som bakteppe blir mange hull enda mer spektakulære.

Utsiktene er særs fine på sletta nedenfor gamle Preikestolhytta. Her har vi fått inn 3 parallelle hull. 2 ned, og 1 opp.

Vi var spesielt spent på hvordan det ville være å spille det foreløpige eneste hullet som har fått navn: "Nåløyet" (hull 6). Her må man kaste gjennom en trakt av 2 skrå rekker med trær som ender i en trang dobbelmando. Hullet går så ned mot Refsvatnet, og kurven står i vannkanten. Vi var så spente at vi glemte å ta et bilde før vi hadde kommet ned til greenen. Når kurven er installert, tror vi dette vil bli banens insta-sted (bare at fotografen må gjøre en bedre jobb enn vi gjorde idag).

Hull 7 er et skogshull i oppoverbakke med 2 fairwayer. Hvilken linje kommer du til å legge deg på?Plutselig hadde vi spilt 9 hull. Her er tidenes første runderesultat på 9-hulls layouten på Preikestolen Disc Golf Course. Richard stakk av med seieren og dermed "uoffisiell" banerekord (enn så lenge!), mens Johannes sikret første birdie på banen. Wohoo!

Så måtte vi jo jobbe litt også! Vi har brukt hele dagen på skoging og rydding av hull 20, som vil være avsluttende hull med green nedenfor nye Preikestolen Fjellstue. Hullet er ca 200 meter langt, og her var det mye å rydde. Vi konkluderte med at vi aldri kommer til å plante einerbusker i våre egne hager hjemme. Blegh! Men "hard work pays off" og her er fairwayen til hull 20, så langt!

Igjen, takk til alle som har stilt så langt! Vi har nå gjort grovarbeidet på hele 13 hull. Så:

Det gjenstår grovarbeid på 7 hull, en del kantklipping, skruing av gangbaner og noen småbruer, installering av teepads og kurver, samt utplassering av skilt. Så uten å ville virke masete:

Vi ser allerede nå at dugnadsøktene bidrar til felleskapfølelse og eierskap til banen. God mosjon er det også! Neste mulighet til å bli med på dugnad blir tirsdag 4. mai fra kl 19 til ca når det blir mørkt, og lørdag 8. mai mellom kl 9 og 17 (når det måtte passe deg). Følg oss gjerne på Facebook for en kontinuerlig strøm av invitasjoner til dugnad og (ikke minst!) ukesgolf på Jørpelandsholmen. Om du sender oss en melding, kan vi legge deg til i vår Messenger-gruppe, hvor vi også legger ut invitasjoner til mer spontane runder og byggeøkter (og mye annet løye).


Vi håper å se deg, med disker eller sag! To be continued!! :D


137 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page