top of page

Banene

  1. Jørpelandsholmen Disc Golf Course
    12 hull - 2 layouts

  2. Preikestolen Disc Golf Course
    20 hull - 3 layouts

Preikestolen Disc Golf Club - kart.png
Banene: Image
Banekart Preikestolen Disc Golf Course.j

Preikestolen
Disc Golf Course

20-hulls bane ved foten av Preikestolstien, med fantastisk utsikt over Refsvatnet. Også mulig å spille en 9-hulls sløyfe, kalt "Red layout".

Samarbeidet mellom klubben, Preikestolen Basecamp og profesjonelle utbyggere har resultert i en av de mest allsidige banene i Norge. Preikestolen Disc Golf Course kombinerer en noe lettere 9-hulls lay-out for familier og nybegynnere med to 18- og 20-hulls layouts for viderekomne. På denne måten vil banen være attraktivt både for lokale og tilreisende, nybegynnere som viderekomne. Banen har korte og lange hull, noen bene, noen svingete, noen i oppoverbakker (maks +15m), noen i nedoverbakker (maks -30m). Noen ligger på gamle beitesletter, andre i skogen. Det er 3 vannhull. En meget variert bane!

Den er et fantastisk helsefremmede tiltak for lokalbefolkningen, men vil også kunne være en arena for regionale, nasjonale og internasjonale turneringer.

Dette er en skogsbane! Det vil si at man bør spille i tursko, da det i deler av skogen kan være bløtt. Det vil også si at fra midten av juni til midten av august er det knott på morgen og kveld. Knottmiddel selges på Adventure Centeret, ved hull 1.
På de siste 5 hullene, bør man følge ekstra nøye med når man kaster - om discen lander i "roughen" utenfor fairwayen, kan det være vanskelig å finne den. På hull 1, 15 og 20 bruker de lokale spillerne alltid spottere mens det kastes. Av erfaring er det lurt.

Om man trenger å fylle på vannflasken sin, er det en kran utenfor hotellets inngangsparti. 
Om man ønsker å kjøpe discer, har de det på Adventure Centeret.

Om man finner en disc under spill, eller mister sin egen, er det lost-disc kasse ved infoskiltet ved stien ned til hull 1. Alle lost discs fra kassen samles på Adventure Centeret, og kan hentes i senterets åpningstider. 

Toaletter er det på bygget ved parkeringsplassen, og ved hotellet.

PARKERING

Ved Preikestolen Parkering. Parkeringsanlegget drives av Stiftelsen Preikestolen. Frisbeegolfspillere betaler for parkering på lik linje med alle andre besøkende. Vanlig sats er 250 NOK for en dag eller 40 NOK for 2 timer (da går man opp i hotellet og forklarer at man har stått der i 2 timer for å spille frisbeegolf), MEN det finnes følgende måter å redusere kostnaden betraktelig:

1) Kjøp årskort. Det koster 300 NOK (sist oppdatert pris 2023) og kan kjøpes på parkeringsplassen ved første besøk, mellom kl 9-14 hver dag hele året. Selve parkeringsanlegget er døgnåpent hele året. Om du spiller banen 1 gang i uken, så får du ned parkeringskostnaden til ca 10 NOK per runde istf 250 NOK.

2) Samkjør med andre! De fleste spiller ikke alene, og banen passer best for grupper, mtp. spotting. Om du ordner samkjøring (evt. gratis parkering på Jørpeland og samkjøring derfra) med bare 2 andre, så kan du allerede dele kostnaden på 3.

Om du spiller en gang i uka, sammen med 2 andre, så kan du redusere parkeringskostnaden til bare litt under 2 NOK per runde. Parkeringsinntektene går til vedlikehold og drift av parkeringsanlegget og stien til Preikestolen, parkeringen har ikke tilknytting til selve frisbeegolfbanen.

GREENFEE

Det er lagt mye tid, ressurser og penger i bygging av denne flotte banen, og det vises i standarden den har fått! Utover investeringsbeløpet på ca 500.000 NOK kommer det vedlikeholdskostnader. Derfor er green fee satt til 50 NOK per person per dag. Inntektene går tilbake til vedlikehold og utvikling av aktiviteter på Preikestolen Basecamp. MEN, også her har du mulighet til å redusere kostnader. Bli medlem i Preikestolen Disc Golf Club. Fullt betalende klubb-medlemmer spiller gratis. NB! Du må være fullt betalende medlem (støttemedlemmer må betale green fee) i akkurat vår klubb (medlemmer i andre klubber må betale green fee). Les her hvordan du blir medlem.

Ved klubbturneringer med turneringsavgift er green fee og parkering inkludert for alle deltakere.

Trykk her for banekart/caddybok.

Banene: Welcome

Preview filmer av alle hull

Banene: Video

BANESPONSORER
FOR
PREIKESTOLEN DISC GOLF COURSE

logo_takst_ny.png

GULLSPONSOR

Takst Team AS - Vi setter pris på dine verdier.

Takst Team AS

aceshop logo_webiste.png

GULLSPONSOR

Aceshop selger det meste av discgolf utstyr og er en total leverandør av frisbeegolf baner

Aceshop AS

Elkjop_logo_blue.png

GULLSPONSOR

Kjente varemerker til lave priser! Stort utvalg av husholdningselektronikk.

Elkjøp Sandnes

revisjonryfylke_website.png

GULLSPONSOR

Økonomi, regnskap, skatt, avgift og revisjon.

Revisjon Ryfylke

iryfylke.png

BRONSESPONSOR

Kostnadsfri nettavis fra Ryfylke med hovedvekt på Strand kommune.

Iryfylke.net

Banene: List

Jørpelandsholmen
Disc Golf Course

12-hulls bane som ligger på den nydelige Jørpelandsholmen.

Jørpelandsholmen er en fantastisk plass med mange familieaktiviteter. Mellom tursti, gapahuker, brygger m.m. er det plassert en frisbeegolfbane. 


Banen består i hovedsak av litt kortere, tekniske hull.  Banen er familievennlig, og vanskelighetsgraden blir ofte beskrevet middels til lett av spillerne. Teepads er i hovedsak med kunstgress, men enkelte hull har avkast direkte på berg. Korger er DISCatcher. Banen er tilgjengelig for alle året rundt. Det er ikke mulig å reservere banen.

PARKERING
Gratis parkering ved REMA 1000
(Google Maps link)

Trykk her for banekart/caddybok.

Se også informasjon om banen på Udisc.

65592651_1289595464529368_62013462117403
Banene: Welcome
bottom of page